diëtetiek

 

Binnen onze praktijk is een orthomoleculair diëtiste werkzaam.

Wat is orthomoleculair?

“Het gebruik maken van optimale concentraties voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren en essentieele vetzuren om herstel en gezondheid te bevorderen".

Je lichaam kan enorm veel zelf oplossen, meer dan wij vaak denken. Als je maar de juiste voeding en levensstijl kiest die bij je past.

Waar een reguliere diëtist hoofdzakelijk naar calorieën en de dagelijkse caloriebehoefte kijkt, gaat de orthomoleculair therapeut dieper in op de voeding en streeft hij of zij ernaar om de juiste combinatie van voedingsstoffen aan te bieden.

Een orthomoleculair diëtist kijkt of de behoefte aan voedingsstoffen overeenkomt met dat wat het lichaam binnenkrijgt. Zo kan de juiste voeding een positief effect hebben op bijvoorbeeld ontstekingen en bepaalde ziekten. In principe wordt er eerst gekeken of de dagelijkse behoefte gedekt kan worden met 'normale' voeding. Is dit niet het geval vanwege bijvoorbeeld een verhoogde behoefte, dan kunnen voedingssuplementen worden ingezet.

Het totaal van voeding, leefstijl en eventuele aanvulling heeft een gunstige uitwerking op de lichamelijke, geestelijke, sociale en energetische ontwikkeling.