Yoga

Hatha yoga - maandagavond, dinsdagavond, woensdagochtend, vrijdagochtend

Toegankelijke yoga gericht op balans tussen lichaam en geest. De les bestaat uit houdingen die de kracht en souplesse van het lichaam oefenen. De natuurlijke bewegingsrichtingen van de wervelkolom komen aan bod, voor goede doorstroming van de belangrijkste energiebanen in ons lichaam. Door de zorgvuldige opbouw en aandacht voor houding wordt op een bewuste manier, binnen de eigen grenzen, bewogen. Het samengaan van adem en beweging maakt dat de cursist de focus in zichzelf brengt. Dit geeft een ervaring van verstilling, overgave en ontspanning.

De lessen kunnen al snel positief doorwerken in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld in de vorm van betere concentratie, meer energie, ontspanning, of het (weer) in contact kunnen zijn met het eigen lichaam. Er kan verlichting optreden van lichamelijke en mentale klachten.

Zwangerschapsyoga – donderdagavond

In deze les zijn de yogahoudingen aangepast voor het zwangere lichaam. De oefeningen maken de spieren los zodat een gevoel van ruimte ontstaat. De delen van het lichaam die in de zwangerschap extra kwetsbaar zijn, zoals rug, nek, schouders en bekken, krijgen extra aandacht. Ademtechnieken en houdingsadviezen bevorderen het lichaamsbewustzijn tijdens de zwangerschap. Zo kunnen klachten worden voorkomen of verlicht. Zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding op de bevalling. Het opvangen van weeën, de fasen van de bevalling, bevallingshoudingen en het belang van ontspannen, zijn thema’s die uitgebreid aan bod komen.

Stoelyoga – woensdagochtend
(voor alle leeftijden)

Door gebruik van de stoel zijn de yoga oefeningen ook toegankelijk voor wie (tijdelijk) beperkter is in het bewegen. De kwaliteit van de yogabeleving ligt hoog bij stoelyoga. Juist door het verminderen van ongemak in de beweging, komt vaak de essentie van de oefening sterk naar voren. In de les worden oefeningen op- en met de stoel gecombineerd met staande oefeningen en oefeningen liggend op de yogamat.