Osteopathie en zwanger zijn

Written by webmaster On the

Osteopathie kan helpen bij zwangerschapskwalen. Het kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit verminderen en helpt je voorbereiden op de bevalling.

Osteopathie en zwanger zijn

Je zwangerschap zou een van de mooiste periodes uit je leven moeten zijn. Maar terwijl je baby groeit, verandert je lichaam volledig. Daar kun je veel hinder van ondervinden.

Je hormoonhuishouding staat volledig op zijn kop, organen worden van hun plaats gedrukt en bloedvaten kunnen worden dichtgedrukt. Het kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit geven. Dit kan voor jou als aanstaande moeder heel vervelend zijn. Een osteopaat kan deze klachten verminderen en helpt je voorbereiden op de bevalling.

Osteopathie

 

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Anders gezegd: alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding en kan elkaar beïnvloeden.

Een osteopaat zoekt naar de mogelijke oorzaak van je zwangerschapsklachten. Hij zoekt naar weefsels die met elkaar in verbinding staan en voor strubbelingen zorgen. Soms zit deze oorzaak op een geheel andere plek dan waar de klachten zich openbaren.

Welke klachten kan de osteopaat verminderen?

  • bekkenpijn of bekkeninstabiliteit
  • rugklachten
  • problemen met het middenrif
  • problemen met de bekkenbodem
  • steeds terugkerende blaasontsteking
  • pijn aan het stuitje
  • negatieve gevoelens die veroorzaakt worden door de hormoonschommelingen
  • tintelingen in armen en benen

De osteopaat kan je tevens helpen met de voorbereiding op de bevalling. Door de weg vrij te maken kan hij ervoor zorgen dat de geboorte soepeler verloopt.

De behandeling

De osteopaat begint de behandeling bij zwangere vrouwen meestal bij het bekken, de ribben en het borstbeen. Rugklachten kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt doordat de nieren in de verdrukking komen te zitten. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn.

Negatieve gevoelens tijdens de zwangerschap kan de osteopaat wegnemen door de organen te behandelen die zorgen voor de hormoonproductie (bijnieren en eierstokken).

Met zachte handbewegingen gaat de osteopaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en probeert hij deze weg te nemen. Het lichaam herstelt vervolgens vanzelf, waardoor de klachten verminderen. De technieken van de osteopaat zijn veilig voor jou en je kind.

Bron oudersvannu.nl: http://www.oudersvannu.nl/zwanger-zijn/16-weken/gezondheid-verzorging/zwangerschapskwalen/osteopathie-en-zwanger-zijn/